راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است | شایع‌ترین علت مراجعه افراد به پزشک چیست؟

  • کد خبر: ۵۷۷۰۹
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۴
ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است | شایع‌ترین علت مراجعه افراد به پزشک چیست؟
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: تا مدت‌های مدید این بیماری گریبانگیر بشریت است و فقط می‌توانیم شتاب آن را کاهش دهیم و ریشه‌کن‌سازی آن فعلا منتفی است.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا ضمن تشریح انواع سردرد و دلایل آن گفت: سردرد و کمردرد از شایع‌ترین دلایل مراجعه افراد به پزشک هستند.

دکتر زالی بیش از ۹۰ درصد سردرد‌ها را خوش‌خیم و بدون علت عضوی برشمرد که عمدتا ناشی از استرس، تنش، گرفتگی عروق یا شبه میگرن هستند، اما یادآور شد که در دوسوم مبتلایان به تومور مغزی نیز شایع‌ترین دلیل مراجعه بیمار سردرد است.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب توضیح داد: در سردرد‌ها افزایش پیشرونده شدت، افزایش تواتر و عدم پاسخ به درمان‌های معمولی قبلی اهمیت دارد و نیازمند بررسی و توجه بیشتر است.

وی با اشاره به اهمیت سردرد‌های صبحگاهی، بی‌خوابی، کم‌خوابی و داشتن اوقات پرتنش در روز گذشته را از شایع‌ترین علل این نوع سردرد عنوان کرد و افزود: در افراد مبتلا به نوسانات فشارخون کنترل‌نشده، سه ماهه اول و دوم بارداری و برخی از ضایعات مغزی نیز شاهد سردرد‌های صبحگاهی هستیم.

دکتر زالی با اشاره به لزوم توجه به تغییر در الگوی سردرد، نوع و محل آن گفت: سردرد در گروه سنی کودکان بسیار مهم است و در اکثر موارد ممکن است سردرد کودکان علت عضوی داشته باشد و توجه ویژه‌تری را می‌طلبد.

استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه ادامه داد: گاهی سردرد همراه با علائم بالینی دیگری نظیر تاری دید، دوبینی، گزگز اندام‌ها، اختلال راه رفتن و تکلم، عدم تعادل، سرگیجه، اختلال در حرکات چشم‌هاست که در این موارد باید حتما پیگیری شود.

وی با اشاره به الگوی شکل‌گیری سردرد افزود: یکی از شایع‌ترین سردرد‌ها که همه افراد به ویژه بانوان تجربه کردند درد مبهم در ناحیه الحاق سر به گردن است که به کل سر توسعه می‌یابد و دور سر فرد درد می‌کند که این الگوی سردرد تنشی است.

سردرد وضعیتی نوع دیگری از سردردهاست که به گفته دکتر زالی شایع‌ترین علت آن سینوزیت مزمن است، البته در مبتلایان به نوسانات فشار خون هم با تغییر وضعیت بروز می‌کند به ویژه مصرف‌کنندگان دارو‌های کاهنده فشار خون که به خاطر عدم تنظیم دارو هنگام بلند شدن یا خم شدن دچار این نوع سردرد می‌شوند.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب به دلیل مجاورت آناتومیک چشم و مغز گفت: گاهی فرد همراه سردرد مکن است درد چشم نیز داشته باشد. اما در نوع میگرن چشمی بیمار از علائم بارزی نظیر درد چشم، دوبینی، تصاویر نورانی، اختلال گذرا در میدان بینایی شکایت می‌کند.

دکتر زالی با اشاره به درمان‌های موجود توضیح داد: درمان دارویی عمدتا برای تسکین درد به کار می‌رود و البته روش‌های غیر دارویی نظیر ماساژ، طب سوزنی، بیوفیدبک نیز توسط متخصصان توصیه می‌شود.

به گفته وی، تغییر الگوی زندگی درمان اصلی میگرن است و با استفاده از دارو‌ها می‌توان حملات میگرنی را کاهش داد. در موارد بسیار شدید میگرن نیز پزشک از بوتاکس استفاده می‌کند. در موارد بسیار نادر که بیمار به هیچ درمان و دارویی پاسخ نمی‌دهد از روش ONS تعبیه یک دستگاه تحریک‌کننده در بافت مغز استفاده می‌شود که در ایران نیز در مورد تعدادی از بیماران انجام شده است.

بی‌خوابی، بوی عطر‌های خاص، عدم مصرف مواد مغذی کافی، استفاده طولانی از تبلت و موبایل و مصرف پنیر و شکلات، سوسیس کالباس، سس سفید، بستنی و برخی مواد لبنی، جعفری و پیاز خام را از عوامل تشدیدکننده درد‌های میگرنی ذکر کرد که بیمار باید از آن اجتناب کند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به تغییرات وضعیت بیماری کرونا در پایتخت نسبت به هفته‌های گذشته اشاره کرد و افزود: این افزایش آماری احتمال دارد حاکی از شکل‌گیری یک موج جدید از بیماری باشد.

دکتر زالی با اشاره به مطالعات گفت: کرونا درمان قطعی ندارد و هیچ دارویی برای ریشه‌کنی و علاج قطعی آن وجود ندارد و واکسیناسیون تمام افراد جامعه نیز زمان‌بر است.

وی ادامه داد: علیرغم تمامی ویروس‌های جهش‌یافته همچنان رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری در کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا موثر است.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای پایتخت با توجه به اثربخشی اعمال محدودیت‌ها در آبان ماه از آن‌ها به منزله سرعتگیر برای کاهش شیوع بیماری نام برد و یادآور شد که با توجه به شاخص‌های آماری شاید مجدد نیاز به اعمال محدودیت‌های جدی‌تر باشد.

ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است
دکتر زالی با بیان این مطلب که کرونا هرگز ریشه‌کن نمی‌شود، گفت: تا مدت‌های مدید این بیماری گریبانگیر بشریت است و فقط می‌توانیم شتاب آن را کاهش دهیم و ریشه‌کن‌سازی آن فعلا منتفی است. حتی اگر در عرصه جهانی نیز کنترل شود قطعا به یک بیماری فصلی و آندمیک تبدیل می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبار تست PCR و تست سریع در غربالگری‌ها توضیح داد: براساس مطالعات صورت گرفته تست سریع میزان قابل توجهی اعتبار دارد و تست PCR یکی از تست‌های طلایی برای تشخیص بیماری کروناست.

به گفته دکتر زالی، تاکنون هرگز با کمبود تخت بیمارستانی در تهران مواجه نشدیم (حتی در تلخ‌ترین روز کرونایی، ۵ آبان ماه با ۷۵۰۰ بیمار بستری) و این موج سنگین با همکاری و رشادت مدافعان سلامت مدیریت شد.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای پایتخت در خاتمه سخنان خود گفت: ناوگان بیمارستانی استان تهران شامل ۱۰۸ بیمارستان است که ۶۰ درصد مربوط به حوزه دانشگاهی، ۴۰ درصد بخش خصوصی، تامین اجتماعی، شهرداری، نفت و خیریه است که در صورت نیاز آماده خدمت‌رسانی به بیماران هستند.
 
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->